service22

Pas sherbimit te shitjes

Zhytur në mendime dhe të shpejtë pas shitjes shërbimi siguron mbështetje dhe garanci për përfitimet tuaja.
◇ Dërgo teknikë për të kryer instalimin dhe debugging e pajisjeve për përdoruesit e huaj me kompensimin. Vendet ose rajonet me situatën e paqëndrueshme politike, ose në grahmat e kohës së luftës nuk janë të përfshira në planin tonë. .
◇ Trajnimi përdoruesit për të komanduar pajisje dhe t'i udhëzojë për prodhim të sigurt.
◇ Shpjegoni mirëmbajtjen rutinë të pajisjeve me kujdes dhe për të hequr gabimet e zakonshme.
◇ Ne jemi përgjegjës për të gjitha riparimet që shkaktohen nga problemet tona të cilësisë në kuadër garanci prej një viti. Pajisje e huaj janë dorëzuar zakonisht nga DHL në Orde për të siguruar shërbimin për klientët e huaj menjëherë.
◇ e konsumatorëve të huaj të cilët kanë ndonjë pyetje në pas shitjes shërbimi të drejtpërdrejtë mund të dërgoni një email në kutinë postare tonë caktuar. Ne do të përgjigjet në pyetjet tuaja në 12 orë dhe zgjidhjen e problemeve të ndryshme për konsumatorët në kohë.
◇ Për disa qarqe vizat e të cilëve janë të vështira për të marrë, konsumatorët mund të dërgojnë teknikë e tyre për kompaninë tonë për të marrë udhëzime të lirë dhe trajnim.
◇ Prano sugjerimet për përmirësim të vënë përpara nga konsumatorët në mënyrë të sinqertë. Në përputhje me ndryshimet e tregut, të ofrojë produkte dhe shërbime për të përmbushur nevojat e përdoruesve dhe të krijojë vlera për ta.
◇ The konsumatorët produktet e të cilëve kanë passsed datën e garancisë kanë të drejtë të gëzojnë tonë pas shitjes shërbimi për jetën.

Nëse keni ndonjë kërkesë

Ju lutem na kontaktoni në kohë
linjën pas shitjes shërbimi:  + 86-595-22356770  ose pas shitjes shërbimi E-mail për klientët e huaj:  aftersales@qunfeng.com   ose aftersale01@qunfeng.com 
Ne do të bëjmë çdo përpjekje për të zgjidhur problemet tuaja. Suksesi juaj do të shtojë lavdinë e re për ne!
Ju faleminderit për bashkëpunimin tuaj të sinqertë!


WhatsApp Online Chat!